Lovacka Manifestacija - "Lov na Divlju Svinju - 2007"

 

                                                         
  Lovacka Manifestacija . “Lov na divlju Svinju – Melnica-2007”

  Svanulo je i ovo dvadesetdevetodecembarsko jutro dvehiljadesedme godine. Naizgled kao i sva ostala jutra, ali za Melnicu i lovce Melnice ipak je to dan za koji se "živi" godinu dana. Radi se zapravo o cak osmom po redu saboru lovaca, ljubitelja pre svega prirode ali i lova na najtrofejniju divljac, na ovim terenima-divlju svinju.

Od ranog jutra, negde oko šest casova, clanovi organizacionog odbora gde su ukljuceni svi lovci, pod budnim okom predsednika sekcije Gorana Budimirovica, pripremaju se da na što upecatljiviji nacin docekaju i ugoste najavljenih oko tristotine gostiju. Tako i biva. Oko sedam casova prisižu prvi lovci. Ko je kako naišao od lovaca, dobija instrukcije o samoevidentiranju i prijavi kako bi se blagovremeno izvršile potrebne pripreme samog lova.

Za tili cas sala doma kulture, koja može da "ladno"primi 400 gostiju, postaje skoro puna lovcima koji su prakticno stigli iz svih krajeva Srbije. Dok su lovci doruckovali i malo se ugrejali toplim cajem, predsednik sekcije sa svojim saradnicima vec su formirali grupe u kojima se danas trebalo loviti. Usledilo je i obracanje lovcima prvog coveka ove sekcije Gorana Budimirovica. On je pozdravio sve okupljene lovce i poželio im je srdacnu dobrodošlicu na osmu Manifestaciju "Lov na divlju svinju Melnica 2007". Svakako najsrdacniji pozdravi i ove godine kao i minulih, bili su upuceni jedinoj dami-lovcu gospodici Danijeli Lazic iz Petrovca kojoj je takode poželeo da ponese priznanje najboljeg strelca sa ove manifestacije. Procitan je raspored lova za ovaj dan, saopštene su grupe sa grupovodama na celu, kao i niz mera kojih se okupljeni moraju pridržavati kad su u pitanju mere bezbednosti, a potom je isti i proglasio ovu manifestaciju otvorenom.

 Krenulo se na terenu negde oko devet casova u deset grupa i to osam grupa u ceki i dve grupe u hajci. Dan je bio više nego idealan za lov na svinju, sobzirom da je bilo vedro, bez vetra, temperatura od minus pet stepeni i uz sneg od petnaestak centimetra. Lovilo se na oko hiljadu i petstotina hektara, što cini jednu trecinu terena na koji lovi sakcija Melnica, i na nadmorskoj visini od tristotine pa sve do šeststotine metara. Medju iskusnim grupovodama koji su inace najzaslužniji za uspeh odnosno neuspeh lova kada je u pitanju odstrel nalaze se  Nikolic Novica i Jovanovic Radiša. Oni svakako nisu mogli ni naslutiti da ce baš njihove grupe ovoga dana biti najefikasnije. Medutim baš tako i biva.

Posle nekih dva sata tumaranja po terenu lovci koji su bili zaduženi za hajku, pod komandom grupovode Stevanovic Ratislava, uspevaju da “podignu ”jedno krdo od pet svinja. To krdo nailazi najpre na dobro postavljenu ceku grupovode Nikolic Novice, ali lov je lov. Na prvu pomisao mislilo se da se jako iskusni lovci u ceki nedaju iznenaditi ali ipak prvi hici iz lovackih karabina Stevic Nenada i Jovanovic Radisava iz Ravništa, ovoga dana bili za naj promašaj. Nedaleko od njih bio je postavljen i jako iskusan lovac na ovu vrstu divljaci, Radovanovic Branimir iz Novog Sada. Branimir je ovoga dana ispalio jedan jedini hitac ali za razliku od njegovih kolega i izuzetno precizno, sa kojim je usmrtio kapitalnog vepra od oko 150 kilograma. Krdo od preostalih cetri svinje nailaze na ceku Jovanovic Radiše. Od lovaca koji su u ovoj ceki pucali najbolje se snašao Marjanovic Milan iz Ravništa, koji je odstrelio vepra od 120 kilograma.

Nakon kraceg zadržavanja na terenu lovci su se polako vracali u domu odakle su ujutru i krenuli. U domu ih je cekala najpre  kuvana rakija, a zatim bogat meni sa nezaobilaznim srnecim gulašom. Pored lovaca u sali na rucku bili su i spoinzori koji su pomogli ovu manifestaciju, bez kojih ona nebi bila ono što zapravo jeste. Ukupan broj gostiju bio je oko 400. Za vreme rucka predsednik sekcije Goran Budimirovic, urucio je i priznanja najboljim strelcima kao i naj promašajima, i zahvalnice svim sponzorima. Nakon rucka je usledila jako bogata lutrija a zatim je do kasno u noc, sve prisutne uveseljavao orkestar Dragiše Rakobarca.

U kracim crtama eto tako je protekla ova osma manifestacija  u Melnici. Nadamo se da ce narednog decembra, naredna manifestacija takode biti uspešna poput ove.    

                      Foto prica ovogodisnje Lovacke manifestacije
                             " Lov na divlju svinju - Melnica 2007."

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      


[ Ovde mozete pogledati Fotografije sa manifestacije 2006. ] 

 Vas Dnevni Horoskop
 Poletite sa JAT-om
 Upoznajte Preduzetnike iz naseg sela

e-mail: support@melnica.com

All Right Reserved.   copyright:   Melnica-Online   ©  2009.

Vrh strane